Wij zijn Jeroen, als kind al gepassioneerd door geiten, en Delphine, vroeger leerkracht die met veel liefde meegerold is in het geitenverhaal. Ondertussen zijn we 25 jaar samen en vind je hier niet alleen ons, maar 
ook onze grootste trots Felien, Thibo en Hanne.

 

In 2015 vonden wij in Knesselare de ideale locatie om een lang gekoesterde droom waar te maken. Een grote stap voor het volledige gezin! Het is een lange weg geweest met ups en downs. Maar de liefde voor de geiten, de natuur en de landbouwstiel is er alleen maar door gegroeid. We hebben hier al heel veel bijgeleerd én ons gezin is een nog hechter team geworden. Elke dag opnieuw gaan we er 100% voor.

 

Op onze boerderij vind je een 800-tal geiten die dagelijks zorgen voor lekkere, verse geitenmelk. Voor ons komen zij op de eerste plaats! We melken onze geiten 2x per dag. Daarnaast krijgen ze een op maat gemaakt rantsoen met onder andere gras van eigen bodem.

 

Onze dieren zijn onze trots en staan aan de basis van al onze producten met hun verse geitenmelkWe verwerken onze melk tot lekker homemade hoeveijs, ijsdesserten en onze geitjeszeep. De rest van onze melk wordt verwerkt bij het Limburgse Capra tot natuurlijke kazen.

 

Ons hoeveijs is sinds 2022 de laatste stap in ons avontuur.  We hadden zowel wat het gemis aan sociaal contact als de drang om iets met onze eigen melk te doen. Zelf kaas maken sprak ons minder aan. Er is wel één product waar we hier alle vijf nooit genoeg van krijgen en dat is een lekker ijsje. Na het volgen van cursussen, het zoeken van de juiste machines, het inrichten van ons productielokaal én het veelvuldig uittesten (lees proeven), was er ons eigen hoeveijs! We mogen trots spreken van een heel lekker homemade ijsje met een zachte en pure smaak. Neem ook zeker eens een kijkje naar ons aanbod Ijsdesserten , je vindt er heerlijke ambachtelijke ijstaarten voor elke gelegenheid waar Delphine haar creatieve kant helemaal in kwijt kan.

 

Onze geitjeszeep is een mooi assortiment zalig zachte zeepjes waarmee we de waarden die we zo belangrijk vinden uitstralen: een 100% natuurlijk product, duurzaam, plasticvrij en topkwaliteit. Ontdek waarom onze melk een meerwaarde is voor jouw huid! We hebben een ruim aanbod zepen voor je huid,  voor je haar en er is ook scheerzeep en badzout.

Naast dit alles bieden we je graag wat leuke geschenksets aan.

 

Lieve (geiten)groetjes, Jeroen en Delphine

 

April 2024:

Ze vroegen vanuit Boerenbond of we wilden meedoen aan hun rubriek 'Wie is ...'

Omdat Jeroen wat minder graag in the picture staat, heb ik (Delphine) het interview afgenomen. Wel wat vreemd om mezelf zo te zien en te horen 😉. 

Via deze link vind je het artikel en bijhorend filmpje