Scholen, groepen, verenigingen en families (minimum 15p) ontvangen we graag om alles te leren over onze geliefde geiten. Ontdek van a tot z hoe een modern familiaal landbouwbedrijf werkt. Ontdek en proef de korte keten. Een bezoek is een unieke ervaring voor jong en oud.

 

We bieden verschillende mogelijkheden aan:

Prijs pp
Volledig schooljaar: schoolbezoek € 5,00, 1 leerkracht gratis
Van mei tem oktober:
Korte stop met ijsje € 3,00
Korte stop met ijsje en drank € 5,00
Groepsbezoek met rondleiding en ijsje € 6,00
Groepsbezoek met rondleiding, ijsje en drank € 8,00

Korte stop met ijsje 

Plannen jullie een wandeling of fietstocht bij ons in de buurt? Wij zorgen graag voor een lekkere tussenstop. Vanaf 15p zorgen wij voor schepijs voor iedereen ( € 3,00pp - 2 bolletjes), indien gewenst met een koffie of frisdrank (€ 5,00pp). Bij deze formule ga je niet in de stal.

Rondleiding, uitleg en ijsje

Je krijgt een rondleiding bij de geiten en de melkinstallatie, ons verhaal, je leert de geiten kennen, ... We eindigen met een lekker ambachtelijk hoeveijsje (2 bolletjes) en  mogelijkheid tot het proeven van verse geitenmelk (€ 6,00pp) Op vraag kan dit met een frisdrank en koffie (€ 8,00pp).

Groepsbezoeken kunnen vanaf mei tem oktober. Hier kan je kijken of je datum nog vrij is en je reservering aanvragen. Je reservatie is definitief nadat je van ons bevestiging hebt ontvangen via email. Alvast bedankt!

Scholen

Van de eerste kleuterklas tem het zesde middelbaar, iedereen is welkom. De duur van jullie bezoek en de aanpak worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen en de vraag van de leerkracht (welke lesdoelen wens jij te halen). Een boerderijbezoek is een echte meerwaarde naast het klasgebeuren. Hier ontdekken en beleven ze het ontstaan van ons voedsel.

Voor scholen hanteren we een aangepast tarief: € 5,00pp, één leerkracht gratis. Leerkrachten bellen best eens om een afspraak te maken (0478/606285) , bovenstaande kalender is voor groepen of bedrijven.

Kleuter/lager

Boerin Delphine en Gertrude de geit nemen jullie mee doorheen de boerderij. Jullie ontdekken hoe geiten leven, wat ze eten (hoe ruikt bijv. citruspulp), hoe ze gemolken worden (hoe smaakt verse melk), ... Even op de tractor zitten mag natuurlijk ook niet ontbreken. We maken het samen leuk, interessant én vooral leerrijk!

Secundair

Op ons landbouwbedrijf kan je de geziene theorie toetsen aan de praktijk. Thema's als huisvesting, dierenwelzijn, duurzaamheid, voeding, korte keten, zelfstandig zijn, een eigen zaak opstarten, ... kunnen naar wens in jullie bezoek verwerkt worden.

Extra programma's:

Boer(in): maat van het klimaat

Wil jij zien welke inspanningen op onze boerderij worden geleverd voor duurzaamheid en klimaat? Op welke manier we werken aan een goed leven op een gezonde planeet? Voor leerlingen van het 4de, 5de, 6de leerjaar en 1e middelbaar is er een apart thematisch boerderijbezoek uitgewerkt: ‘Boer(in), maat van het klimaat!’. Via interactieve werkvormen gaan wij in gesprek en vergroten wij het inzicht van je leerlingen.

Extra info  -  Filmpje

Boerderijonderwijs

Voor leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs die wat verder wil gaan dan een klassiek bezoek, bestaat er een tweede extra programma. Jullie trekken 6 halve dagen met de fiets of te voet naar onze boerderij. Boerderijonderwijs toetst leerstof aan de praktijk. Abstracte begrippen als schaalberekening, hefboomprincipe, … worden concreet tijdens op en top buitenonderwijs.

Extra info - Filmpje

Subsidie

Oost-Vlaamse scholen kunnen voor hun bezoek een subsidie ontvangen van 50 euro.

Geïnteresseerd?

Geef ons een belletje of spring eens binnen. (0478/606285)

Combineren?

Zoek je nog een extra activiteit in de buurt om te combineren met jouw bezoek aan onze boerderij? Neem dan zeker een kijkje op deze site. De alpaca's van Sunset Alpaca te Ruiselede  zijn de ideale aanvulling!