Scholen, groepen, verenigingen en families (minimum 15p) ontvangen we graag om alles te leren over onze geliefde geiten. Ontdek van a tot z hoe een modern familiaal landbouwbedrijf werkt. Geniet met al je zintuigen! Ontdek en proef de voordelen van korte keten. Het is een unieke ervaring voor jong en oud.

Verenigingen, bedrijven, families

De inhoud en de duur van het bezoek wordt aangepast aan jullie wensen, de leeftijd van de groep, de grootte van de groep, ...

Dit kan gaan van een kort bezoekje tot een heel uitgebreid bezoek. We eindigen alvast met een homemade ijsje! 

Geïnteresseerd? Geef ons een belletje of spring eens binnen. (0478/606285)

 

Scholen

Alle klassen zijn welkom op onze boerderij, van de eerste kleuterklas tot het zesde middelbaar. Het bezoek en de uitleg worden aangepast naar de leeftijd van de kinderen en de vraag van de leerkracht.Een boerderijbezoek is een echte meerwaarde naast het klasgebeuren. Hier ontdekken en beleven ze het ontstaan van ons voedsel.

Kleuter/lager

Boerin Delphine en Gertrude de geit nemen jullie mee doorheen de boerderij. Jullie ontdekken hoe geitjes leven, wat ze eten (hoe ruikt bijv. citruspulp), hoe ze gemolken worden (hoe smaakt verse melk), ... Even op de tractor zitten mag natuurlijk ook niet ontbreken. We maken het samen leuk, interessant én vooral leerrijk!

5e en 6e leerjaar 

Voor leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs die wat verder wil gaan dan een klassiek bezoek, bestaat er een extra programma. Jullie trekken 6 halve dagen met de fiets of te voet naar onze boerderij.

Boerderijonderwijs toetst leerstof aan de praktijk. Abstracte begrippen als schaalberekening, hefboomprincipe, … worden concreet tijdens op en top buitenonderwijs.

Lees er hier alles over.

Secundair

Op ons landbouwbedrijf kan je de geziene theorie toetsen aan de praktijk. Thema's als huisvesting, dierenwelzijn, duurzaamheid, voeding, korte keten, zelfstandig zijn, een eigen zaak opstarten, ... kunnen naar wens in jullie bezoek verwerkt worden.

Subsidie

Oost-Vlaamse scholen kunnen voor hun bezoek een subsidie ontvangen (vanaf september 2023).