Scholen, groepen, verenigingen en families (minimum 15p) ontvangen we graag om alles te leren over onze geliefde geiten. Ontdek van a tot z hoe een modern familiaal landbouwbedrijf werkt. Geniet met al je zintuigen! Ontdek en proef de korte keten. Een bezoek is een unieke ervaring voor jong en oud.

Verenigingen, bedrijven, families

De inhoud en de duur van het bezoek wordt aangepast aan jullie wensen, de leeftijd van de groep, de grootte van de groep, ...

Dit kan gaan van een kort bezoekje tot een heel uitgebreid bezoek. We eindigen alvast met een homemade ijsje! 

Wat houdt een standaard bezoek in? een rondleiding bij de geiten en de melkinstallatie, korte uitleg over ons bedrijf en de geiten, een consumptie ambachtelijk hoeveijs, mogelijkheid tot proeven verse geitenmelk --> € 6,00pp

Op vraag kan dit met consumptie: frisdrank en koffie --> € 8,00pp

 

Groepsbezoeken kunnen vanaf april tem oktober.

Heb je een datum in gedachten? Via deze knop kan je kijken of je datum nog vrij is en je reservering aanvragen. Je reservatie is definitief nadat je van ons bevestiging hebt ontvangen via email. Alvast bedankt!

Scholen

Alle leeftijden zijn welkom op onze boerderij, van de eerste kleuterklas tem het zesde middelbaar. De duur van jullie bezoek en de aanpak worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen en de vraag van de leerkracht (welke lesdoelen wens jij te halen). Een boerderijbezoek is een echte meerwaarde naast het klasgebeuren. Hier ontdekken en beleven ze het ontstaan van ons voedsel. Voor scholen hanteren we een goedkopere prijs afhankelijk van de duur van jullie bezoek, vraag hier vrijblijvend naar.

Kleuter/lager

Boerin Delphine en Gertrude de geit nemen jullie mee doorheen de boerderij. Jullie ontdekken hoe geiten leven, wat ze eten (hoe ruikt bijv. citruspulp), hoe ze gemolken worden (hoe smaakt verse melk), ... Even op de tractor zitten mag natuurlijk ook niet ontbreken. We maken het samen leuk, interessant én vooral leerrijk!

Secundair

Op ons landbouwbedrijf kan je de geziene theorie toetsen aan de praktijk. Thema's als huisvesting, dierenwelzijn, duurzaamheid, voeding, korte keten, zelfstandig zijn, een eigen zaak opstarten, ... kunnen naar wens in jullie bezoek verwerkt worden.

Extra programma's:

Boer(in): maat van het klimaat

Wil jij zien welke inspanningen op onze boerderij worden geleverd voor duurzaamheid en klimaat? Op welke manier we werken aan een goed leven op een gezonde planeet? Voor leerlingen van het 4de, 5de, 6de leerjaar en 1e middelbaar is er een apart thematisch boerderijbezoek uitgewerkt: ‘Boer(in), maat van het klimaat!’. Via interactieve werkvormen gaan wij in gesprek en vergroten wij het inzicht van je leerlingen.

Extra info  -  Filmpje

Boerderijonderwijs

Voor leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs die wat verder wil gaan dan een klassiek bezoek, bestaat er een tweede extra programma. Jullie trekken 6 halve dagen met de fiets of te voet naar onze boerderij. Boerderijonderwijs toetst leerstof aan de praktijk. Abstracte begrippen als schaalberekening, hefboomprincipe, … worden concreet tijdens op en top buitenonderwijs.

Extra info - Filmpje

Subsidie

Oost-Vlaamse scholen kunnen voor hun bezoek een subsidie ontvangen.

Geïnteresseerd?

Geef ons een belletje of spring eens binnen. (0478/606285)

Combineren?

Zoek je nog een extra activiteit in de buurt om te combineren met jouw bezoek aan onze boerderij? Neem dan zeker een kijkje op deze site. De alpaca's van Sunset Alpaca te Ruiselede  zijn de ideale aanvulling!